Obuolių pyragui

Sudedamosios dalys: 

Cinamonas, kvapieji pipirai, imbieras, muskatas, gvazdikėliai, citrinos žievelė.

Laikymo sąlygos:

Sausoje, vėsioje aplinkoje.

Kilmės šalis:

Lietuva

Naudojimas:

Gaminant įvairius kepinius.

 

 

1,50 Eur

Obuolių pyragas

Reikės:

  • Obuolių pyragui prieskoniai (pagal poreikį),
  • 4 dideli obuoliai,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 2 dideli kiaušiniai,
  • 3/4 stiklinės cukraus,
  • 130 g sviesto,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1,5 arb. š. vanilinio cukraus,
  • ¼ arb. š. smulkios druskos.

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
  2. Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
  3. Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
  5. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis. Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
  6. 24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą.
  7. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa.
  8. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau.


Nemokamas pristatymas į namus
Užsakymams nuo 30 €
Pagalba renkantis
24/7
Patogus atsiskaitymas
Internetu arba atsiimant